Ipari érzékeléstechika
+36 88 545 902
+36 88 560 472
Leválasztók, jelátalakítók
+36 88 545 902
+36 88 560 472

Érzékelő csatlakoztatása


Fizikailag az érzékelő alapáramkörei alapvetően 2, 3 vagy 4 vezetékkel építhetők ki. Az érzékelők összekapcsolásakor néhány alapvető információt figyelembe kell venni.


Alapvető információk: Több érzékelő összekapcsolása a kimenet típusa szerint

Az induktív érzékelők más mechanikus vagy elektronikus kapcsolókkal párhuzamosan csatlakoztathatók. A következőket kell figyelembe venni.

Több érzékelő párhuzamos csatlakoztatása

Háromvezetékes érzékelők

Elvileg a háromvezetékes technológiájú induktív érzékelők a mechanikus kapcsolókkal vagy más érzékelőkimenetekkel párhuzamosan csatlakoztathatók. Az egyik kivételt a push/pull kimenettel rendelkező érzékelők jelentik. Az ilyen típusú érzékelő nem csatlakoztatható párhuzamosan sem érzékelőkhöz, sem mechanikus kapcsolókhoz.Kétvezetékes érzékelők

Ha párhuzamosan több kétvezetékes érzékelőt csatlakoztat, akkor a maradékáramok összege átáramlik a terhelésen, és megakadályozhatja a terhelés kikapcsolását. Ez korlátozza a kétvezetékes technológiával párhuzamosan csatlakoztatott induktív érzékelők maximális számát.

Ha a kétvezetékes érzékelőket a mechanikus kapcsolókkal párhuzamosan csatlakoztatja, a terhelés rövid időre inaktívvá válhat. 


Több érzékelő soros csatlakoztatása

Háromvezetékes érzékelők

A háromvezetékes érzékelők soros csatlakoztatása esetén az egyes érzékelők készenléti késleltetése miatt a reakcióidő megnő. Emellett a hátsó érzékelők tápfeszültsége a háromvezetékes érzékelők sorba kapcsolásakor, az érzékelő kimeneti fázisaiban bekövetkező feszöltségesés miatt mindig alacsonyabb. Egyetlen háromvezetékes érzékelő egy vagy több mechanikus érintkezővel való soros csatlakoztatása nem okoz problémát.


Kétvezetékes érzékelők

A kétvezetékes érzékelők soros csatlakoztatása általában kritikus. Minden egyes érzékelőnek speciális tápfeszültségre és tápáramra van szüksége a hibamentes működéshez. Ez nem mindig garantált, ha több kétvezetékes érzékelő van sorba kötve, és kiszámíthatatlan viselkedést eredményezhet.

Egyetlen kétvezetékes érzékelő egy vagy több mechanikus érintkezővel való soros csatlakoztatása nem okoz problémát. Az érzékelő készenléti késleltetését azonban figyelembe kell venni.

Megjegyzés: Általában azt javasoljuk, hogy az induktív érzékelők ne legyenek sorba kötve. A több érzékelő logikai modulokkal történő összekapcsolása a kiszámítható viselkedés és a megbízható működés szempontjából előnyösebb.

További információk


e-hírek

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és értesüljön rendszeresen az automatizálás világából érkező újdonságokról és érdekes információkról.

Feliratkozás
amplify – A Pepperl+Fuchs magazin

Fedezze fel online magazinunkat! Izgalmas sikersztorik, alkalmazástechnikai beszámolók, interjúk és regionális hírek várnak Önre.

Tekintse meg a Pepperl+Fuchs induktív érzékelőinek választékát.